﻿<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><rss version="2.0"><channel><title>How to create multiple arrays by a loop</title><link>http://www.myitforum.com/forums/</link><description /><copyright>(c) myITforum.com Community Forum</copyright><ttl>30</ttl><item><title>Re:How to create multiple arrays by a loop (w.lewis)</title><description>  . &lt;br&gt;  </description><link>http://www.myitforum.com/forums/fb.ashx?m=237312</link><pubDate>Mon, 20 Aug 2012 17:41:01 GMT</pubDate></item><item><title>Re:How to create multiple arrays by a loop (Pvt_Ryan)</title><description>  &lt;pre class="prettyprint"&gt;
 #### TESTDATA ####
 $results = @()
$pkgs = "" | Select PkgID, ContentID
$pkgs.PkgID = "UNH001"
$pkgs.ContentID = "1234"
$results += $pkgs
$pkgs.PkgID = "UNH001"
$pkgs.ContentID = "5935"
$results += $pkgs
$pkgs.PkgID = "UNH004"
$pkgs.ContentID = "9532"
$results += $pkgs
$pkgs.PkgID = "UNH004"
$pkgs.ContentID = "58390"
$results += $pkgs
$pkgs.PkgID = "UNH005"
$pkgs.ContentID = "68402"
$results += $pkgs
 #### END TESTDATA ####
 ########### You need the following bit #########
 $newresults = @{} # Create the hashtable
 $results | %{
&amp;nbsp; $arr = @()
&amp;nbsp; if ($newresults.containsKey($_.PkgID)) {&amp;nbsp; # If we have already added the pkgid to the table get it
&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; $arr = $newresults[$_.PkgID]&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;# Retrieve the array
&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; $arr +=&amp;nbsp;$_.ContentID
&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; $newresults.Set_Item($_.PkgID,$arr)&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;# Overwrite the item with the new data
&amp;nbsp; } else {&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; # else create it
&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; $arr += $_.ContentID
&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; $newresults.Add($_.PkgID, $arr)
&amp;nbsp; }
}
 ######################
 $newresults
 &amp;nbsp;
 &lt;/pre&gt; &lt;br&gt;  </description><link>http://www.myitforum.com/forums/fb.ashx?m=236688</link><pubDate>Mon, 02 Jul 2012 04:50:22 GMT</pubDate></item><item><title>Re:How to create multiple arrays by a loop (gjones)</title><description>  Yes, I know this is an old post, I’m trying to clean up older posts that are unanswered. &lt;br&gt;  Did you ever figure this out? &lt;br&gt;  </description><link>http://www.myitforum.com/forums/fb.ashx?m=236640</link><pubDate>Sun, 01 Jul 2012 11:00:36 GMT</pubDate></item><item><title>How to create multiple arrays by a loop (adbertram)</title><description>  I'm using a SQL module to pull data from a database inside Powershell. &amp;nbsp;The query returns object instances with two properties; PkgID and Content_ID. &amp;nbsp; There will be numerous Content_ID which each Content_ID being unique inside numerous PackageIDs. &amp;nbsp;For example, here's a typical output:   &lt;br&gt;   &lt;br&gt; &lt;b&gt;&lt;u&gt;PkgID&lt;/u&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;u&gt;&lt;b&gt;Content_ID&lt;/b&gt;&lt;/u&gt; &lt;br&gt;  UNH001 &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;1234 &lt;br&gt;  UNH001 &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;5935 &lt;br&gt;  UNH004 &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;9532 &lt;br&gt;  UNH005 &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;58390 &lt;br&gt;  UNH004 &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;68402 &lt;br&gt;   &lt;br&gt;   &lt;br&gt;  What I'd like to do is get this output into a hash table with an array for each PkgID with output like this: &lt;br&gt;   &lt;br&gt;   &lt;br&gt;   &lt;b&gt;&lt;u&gt;PkgID&lt;/u&gt;&lt;/b&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;u&gt;&lt;b&gt;Content_ID&lt;/b&gt;&lt;/u&gt; &lt;br&gt;  UNH001&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;@(1234,5935) &lt;br&gt;  UNH004&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;@(9532,68402) &lt;br&gt;  UNH005&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;@(58390) &lt;br&gt;   &lt;br&gt;    &lt;br&gt;  I'm thinking I can loop over the result set and do this dynamically but I can't figure out how. &amp;nbsp;Can anyone shed some light? &lt;br&gt;  </description><link>http://www.myitforum.com/forums/fb.ashx?m=232684</link><pubDate>Mon, 07 Nov 2011 10:52:11 GMT</pubDate></item></channel></rss>